Eerste resultaten Google AdWords aanbiedingsextensies

Sinds augustus is er heel veel veranderd in Google AdWords. Eind juli werden alle accounts automatisch omgezet naar een Google Enhanced Campaigns. Door deze verandering is het nu mogelijk om nog effectiever te adverteren, bijvoorbeeld per uur of plaats. Sinds kort is Google Offers ook in Nederland en dit brengt een interressante nieuwe feature mee in Google AdWords, namelijk “Aanbiedingsextensies”. Met deze extensie is het u mogelijk om een speciale aanbieding weer te geven in je advertentie. Ik heb dit vorig mand getest met wiselende resultaten.

In September heb ik op verschillende sites de aanbiedingsextensie toegevoegd. De aanbiedingsextensie wordt alleen maar weergegeven als je bij de eerste 3 plekken staat. De extensie bevatte een korting op je bestelling door middel van een een kortingscode. Zodra je op de link klikt ga je naar de Google Offers pagina waar de actie wordt uitgelegd. Maar op deze pagina heb je niet de mogelijkheid om door te gaan naar de website, maar alleen de mogelijkheid om je coupon uit te printen. Als webshop heb je daar niet zo veel aan. Er komt wel een melding om de Google Offers app te downloaden en zo alsnog de code te gebruiken.

voorbeeld_aanbiedingsextensie

De resultaten waren redelijk positief. De CTR is vrij hoog, maar dat is best logisch, want alleen in de top 3 worden deze extensies getoond. De conversiepercentage was ook goed, maar de coupon werd nauwelijks gebruikt. Dus men klikte wel op de advertentie, maar uiteindelijk kochten men zonder de kortingscode te gebruiken.

Ik miste wel de mogelijkheid om met meerdere advertenties te testen. Ik kon in AdWords geen optie vinden om meerdere aanbiedingsextentsies te testen in een advertentiegroep op campagne. Dit zou mij veel waardevolle informatie kunnen geven.

Al met al zie ik wel potentie in deze extensie, maar zijn er nog wel een aantal punten die beter kunnen. Voorlopig richt Google met deze extensie vooral op de smartphone en tablet gebruikers. Ik ben ook benieuwd wat jullie resultaten/verwachtingen zijn van deze extensie.