Google certificaten voor bedrijven

Eerder berichtte ik al van Google certificaten voor individuen. Maar er zijn ook Google certificaten voor bedrijven. De bedrijven die deze certificaten behalen zijn voornamelijk bedrijven die hun core business online marketing is. Bekende bedrijven als Traffic Builders heeft verschillende Google certificaten. Bedrijven kunnen certificaten behalen voor AdWords, Analytics en Website Optimizer. Hieronder de lijst van deze certificaten die bedrijven kunnen behalen.

Google Adwords Certified Partner

Voordat een bedrijf dit certificaat krijgt moeten minimaal 1 werknemer het Google AdWords Individual Qualification behaald hebben. Daarnaast moet er binnen 90 dagen minimaal $ 10.000,- besteed zijn in Google AdWords. Bedrijven die dit certificaat hebben zijn vooral bedrijven in de online marketing. Deze bedrijven beheren de AdWords campagnes van andere bedrijven.

Google Analytics Authorised Consultant

Wereldwijd zijn er ongeveer 100 bedrijven die dit certificaat behaald hebben. Dit zegt ook veel over de strenge eisen die Google stelt om dit certificaat te behalen. . Het certificaat behaald men niet om een examen af te leggen. Er komt een interview en het bedrijf moet verschillende documenten tonen waarop het bedrijf kan laten zien dat er veel expertise is. Zo moeten minimaal 2 werknemers de Google Analytics Individual Qualification hebben. Je moet kunnen aantonen dat je bedrijven hebt geholpen met Google Analytics. Je moet actief zijn op blogs en presentaties houden op beurzen.

Google Website Optimizer Authorised Consultant

Dit certificaat heeft ongeveer dezelfde strenge eisen als voor Analytics. Wereldwijd hebben nog geen 100 bedrijven dit certificaat. Je moet bijvoorbeeld bij  minimaal 3 bedrijven een test hebben uitgevoerd en screenshots sturen. Andere gelijke eisen zijn dat je moet bloggen en presentaties moet geven op dit gebied.

Weinig bedrijven hebben een Analytics en Website Optimizer certificaat. Dit geeft ook tevens hoe exclusief die certificaten zijn.