Google certificaten voor individuen

Al een aantal jaar kan iedereen speciale certificaten behalen van verschillende Google producten. Met deze certificaten krijg je meer inzicht in de producten van Google zoals AdWords en Analytics en is dit van aanvullende waarde op je CV. Ik heb zelf nog geen Google certificaat behaald, maar wil deze op korte termijn wel behalen (hint!). Bedrijven hechten steeds meer waarde aan personen die deze certificaten hebben behaald. De certificaten kunnen behaald worden voor individuen en voor bedrijven. Vandaag belicht ik de certificaten voor individuen.

Google AdWords Qualified Individual

Het certificaat Google Adwords Qualified Individual bestaat uit meerdere examens. Voordat je examens gaat afleggen heeft Google een Informatiecentrum gemaakt waarop alle informatie staat om het examen af te leggen. Om het certificaat te behalen, moet je verschillende examens behalen. Allereerst moet het examen behaald woorden voor “Basisbeginselen van adverteren met Google”. Hier wordt je getoetst op de beginselen van Google AdWords zoals “targeting en plaatsing” en “bieden en budgetteren”. Daarna moet je een examen afleggen van 1 van de 3 overige examens. Deze examens zijn “Adverteren in het zoeknetwerk”, “Weergaveadvertenties” en “Rapportage en Analyse”. Na het behalen van een van deze examens krijg je het certificaat “Google AdWords Qualified Individual”. Een voorwaarde waar je aan moet voldoen is om in 90 dagen minimaal $ 1.000 moet besteden aan AdWords. De examens duren 90 minuten en binnen deze tijd moet je 75% van de vragen goed beantwoorden. De kosten per examen zijn slechts $ 50,-. Om je op te geven klik hier.

Google Analytics Individual Qualification test

Voor Google Analytics IQ test zijn er 26 gratis online cursussen te volgen die je stap voor stap alles uitleggen over Google Analytics. Met behulp van filmpjes kan je gelijk alles toepassen op je Google Analytics. Zo kan je rustig de filmpjes bekijken en even op pauze zetten als je het in Google Analytics uitvoert. Als je deze cursussen gevolgd heb kan je weer voor slechts $ 50,- een examen afleggen. Zoals bij Google AdWords moet je ook hier binnen 90 minuten 75% van de vragen goed hebben. Het examen is in vergelijking met Google AdWords in het Engels.

Google Apps Education Qualification

Voordat je dit certificaat Google Apps Education Qulification behaald moet je eerst 6 examen halen. De 6 examens zijn: Admin, Calander, Docs, Gmail, Other Tools en Sites. Dit certificaat is vooral voor mensen en bedrijven die veel met elkaar communiceren. De kosten voor de examens zijn $ 15,- per stuk. Binnen 90 minuten moet je minimaal 80% van de vragen goed beantwoord hebben.

Binnenkort komt er ook een lijst voor Google certificaten die bedrijven kunnen halen. Voor een overzicht van alle individuele cursussen en wil je direct beginnen klik hier.

UPDATE: Inmiddels heeft Google een aanpassing gedaan. Momenteel kan je via Google Partners een certificaat halen. De deelname is volledig gratis