Boek – Facebook

Toen ik dit boek zag liggen, heb ik dit boek meteen gekocht. Toen ik las dat dit boek gebaseerd was op “The Social Network” moest ik hem meteen hebben. Tot mijn grote spijt had ik de film nog niet gezien, maar nu kon ik eerst het boek lezen en dan de film zien. Facebook heeft mij vanaf de eerste bladzijde geboeid hoe uiteindelijk Facebook is ontstaan.

De 2 uber nerds Marck Zuckerberg en Eduardo Savin starten “the facebook” in januari 2004. Moet je nagaan hoe een bedrijf binnen 7 jaar een miljarden bedrijf is geworden en zo belangrijk is geworden voor velen.Beiden mannen hadden bijna nooit een vriendin en ze dachten dat ze met dit sociaal netwerk wel zou gaan lukken. En ja hoor de eerste “groupies” zaten eraan te komen.

Maar zoals bij zoveel succesvolle ondernemingen moet je veel vijanden maken om uiteindelijk veel vrienden te krijgen. Zo beschuldigde Tyler en Cameron Winklevoss en Divya Narenda hem van het jatten van hun idee: Harvard Connection. Mark Zuckerberg zou samen met hun dit sociaal netwerk opzetten, maar is uiteindelijk samen met zijn grote vriend Eduardo begonnen met “the facebook”. Uiteindelijk bleek Eduardo ook niet zijn grote vriend en kwam er een rechtzaak tussen die 2.

In het boek kom je erachter dat Mark Zuckerberg een beetje leidt aan autisme. Zodra hij zijn laptop of computer zag begon hij gelijk codes te typen. Hij kon zich ook heel goed afzonderen van de buitenwereld en uren aan een stuk werken om zijn codes te maken. Hij was dan helemaal in “the zone”.

Dit boek beschrijft heel goed het begin van Facebook tot en met eind 2008 wat er is gebeurd. Dit boek is zeker een aanrader voor iedereen die wil weten hoe Facebook ontstaan. Na het lezen van dit boek wil ik ook zo iets groots opzetten, maar dan wel iets socialer dan Mark.

Bestel het boek op managementboek.nl of op bol.com.