Boek: Geld verdienen met Social Media

Het boek “geld verdienen met social media” kwam in januari 2011 uit en is geschreven door Cor Hospes. Cor Hospes heeft nog meer bekende boeken geschreven zoals “alle 13 goed” en “guerrillamarketing”.

Geld verdienen met social media klinkt zeer aantrekkelijk en daarom heb ik dit boek gekocht. Het boek bestaat uit 5 hoofdstukken die je stap voor stap uit leggen wat social media is en geeft hierbij ook zeer veel praktijkvoorbeelden. Van de praktijkvoorbeelden leer je altijd het meest, dus ik was blij dat dit onderdeel in het boek zat.

Guerrillamarketing

De eerste 4 hoofdstukken van het boek wordt uitgelegd wat social media is en hoe je deze uit eindelijk moet toepassen. Hoofdstuk 5 bestaat uit cases, maar in de verschillende hoofdstukken worden er praktijkvoorbeelden gegeven. Hoofdstuk 3 “sociale media en guerrillamarketing” vond ik heel interessant. Social media is het mediakanaal voor de nieuwe guerrillamarketing. Via social media  verspreid je heel snel nieuwe guerillamarketing acties die weliswaar na een dag alweer verdwijnen. Maar social media is wel een “gratis” marketingkanaal ten opzichte van bushokjes en spandoeken.

Spelregels

Hoofdstuk 4 “regels voor succes met social media” is een hoofstuk waarin 31 spelregels worden uitgelegd om succes te hebben met social media. Zeer kort maar krachtig worden deze regels uitgelegd. Een aantal voorbeelden van regels zijn geef, luister onderhoud en wees een mens.

Conclusie

Dit boek is niet alleen bedoeld om te laten zien dat je met social media geld kan verdienen. Het is ook een boek die uitgelegd wat social media is en wat voor belangrijk mediakanaal dit tegenwoordig is. Dit is zeker een must voor de online marketeers, maar ook voor degene die nog niks hebben met social media

Voor slechts € 11,95 is dit boek al te bestellen op Managementboek.nl

Hieronder nog een mooie slideshare over gelde verdienen met social media.

[slideshare id=6492290&doc=cor-preshorecava3-110109010659-phpapp02]