Boek: Steve Jobs

De man van de laatste 10 jaar is toch wel Steve Jobs. De uitvinder van Apple heeft de wereld compleet veranderd. Het is geen wonder dat er heel veel boeken over Steve Jobs zijn geschreven. Het boek “Steve Jobs – Hoe Steve Jobs en Apple de wereld veroveren” gaat over dat Steve zijn eerste Apple computer maakt tot aan de eerste IPad die net ging uitkomen. Alle ups en downs van Apple en Steve Jobs worden in dit boek belicht.

Begin van Steve Jobs

Het boek brengt je terug naar de beginjaren van Steve Jobs. Steve Jobs is een vroegtijdige schoolverlater en is geadopteerd. Dan verwacht je niet dat hij zo succesvol kon worden. Al snel bleek dat Steve Jobs zeer gedreven is en een ware perfectionist is. In de jaren ’70 richte Steve Jobs samen met Steve Wozniak Apple en in 1976 was de eerste Apple computer een feit.

Steve verlaat Apple

In de beginjaren was Apple nog een kleine speler op de computermarkt. Langzaamaan begon Apple verder te groeien. Tot in de jaren ’80. In 1985 verliet Steve Jobs Apple. Apple was niet meer de Apple toe Steve Jobs er was en dus moest er veanderingen komen.

Steve komt terug en hoe!

In 1997 komt Steve Jobs terug en hoe! De nieuwe IMac werd meteen een succes en de animatiefilms liepen als een trein. Met de recente ontwikkeleinge van de IPhone en de IPad is er nog lang geen einde wat betreft de groei van apple

Conclusie

Dit boek is echt een aanrader voor iedereen. Ook al ben ik geen Apple fan, heb ik dit boek met veel plezier gelezen. Je kan alleen maar bewondering hebben wat deze man heeft gepresteerd. Zijn levensverhaal is zeer uitgebreid en dit boek vertelt dit zeer goed. Prima book dus!