Inofographic: Consumenten psychologie en online orderproces

consumenten-psychologieWanneer je begint met een nieuwe webshop dat zijn er heel veel factoren waar je rekening mee moet houden. Welke kleuren ga je gebruiken, snelheid van de hosting, productfoto’s, marketing etc. In onderstaande infographic staan diverse factoren die aanbod komen wanneer je een webshop gaat opzetten, maar is ook handig als je al een webshop hebt. Zo vindt meer dan 90% van de consumenten het belangrijk hoe de webshop eruit ziet. Als een pagina langer dan 3 seconden moet laden, dan is het tijd om je hostingpakket te verhogen of om bijvoorbeeld je javascript te verkleinen.

Een ander zeer belangrijk onderdeel van je webshop is het check-out proces. Het gemiddelde uitstappercentage van het orderproces is ook maar liefst 67,4%. Hier valt vaak heel veel winst te behalen. Als je bijvoorbeeld in de eerste stap 5% meer mensen kan doorsturen naar de volgende stap, dan zal dit ook tot meer conversies leiden.

Dit zijn nog maar een paar voorbeelden waar je als webshopeigenaar rekening mee moet houden. In onderstaande infographic staan nog meer voorbeeld zoals reviews, verzending en coupons.

Consumer-Psychology-and-ECommerce-Checkouts-Infographic-SML