Android 4.2 met Google Now en Multiple users

Het zal de Android fans niet ontgaan zijn, maar Android 4.2 werd deze week aangekondigd. Orkaan Sandy was nog volop aan het razen en ondanks de afgelaste presentatie, maakte Google toch bekent dat er binnenkort Android 4.2 uitkomt. Voorlopig verschijnt de nieuwe Android versie op de deze week aangekondigde Nexus 4 smartphone en de nieuwe Nexus 7 en 10 tablets. Deze nieuwe versie van Anroid brengt weer leuke nieuwe features met zich mee.

Google Now

Google Now is je persoonlijke Big Brother. Google Now houdt alle belangrijke informatie bij. Of het nu gaat om vertrektijdnen van je vliegtuig of waar je nu bent. Google Now houdt ook bij of je op de fiets zit, waar je bent en hoeveel km je gefiets hebt. Klinkt misschien een beetje eng, maar kan soms wel handig zijn. Zo kan Google Now ook bereken hoe lang je nog onderweg bent en of er files staan. Google Now weet ook welke bioscopen er zijn en wat er draait en geeft ook nog concert informatie. Of je wilt misschien op het laatste moment nog ergens gaan eten dan kan Google Now jouw daar bij helppen.

Multiple users

Deze functie is vooral handig voor de tablet gebruikers. In een gezin maken meestal meerdere mensen gebruik van dezelfde tablet. Zowel ouders als kinderen maken er gebruik van. Met deze functie heeft ieder zijn eigen inlog en kan alles naar eigen wens inrichten. Zo kan bijvoorbeeld iedereen op zijn of haar facebook en niet op de andere.

Andere features

Er zijn nog meer nieuwe feautures in de Android 4.2. Zo heeft Google gesture typing toegevoegd. Dat wil zeggen dat je met een slepende beweging kan gaan “typen”. Het lijkt veel op Swype, maar Google zegt dat dit een betere en snellere versie is.
Dan is er ook nog de Pho Spehere functie. Voor de photografen onder ons is dit wel een leuke extra. Met Photo Sphere kun je nu een 360 graden foto maken. Deze foto kan je uploaden in Google Maps.
Google gaat het nu ook mogelijk maken dan je films en muziek kunt downloaden uit de Play Store. Voorlopig wordt dit nog niet in Nederland uitgerold.

Oordeel

Deze update heeft weer veel nieuwe leuke en handige updates. Maar zoals aktijd moet wij Nederlanders er wat langer opwachten. Het ligt er aan wanneer de Nexus 4,7 of 10 in Nederland uitkomen. Veel smartphones draaiden nog op 4.0 en wachten nog op de upgrade naar 4.1, maar toch gaat Google door met nieuwe updates. Ik heb zelf een Samsung Galaxy S3 en ik wacht nog steeds op de upgrade naar 4.1, maar nu al wil ik Android 4.2. Helaas moet ik daar waarschijnlijk zeker een half jaar op wachten en dan vind ik wel een nadeel van Android.