Android krijgt steeds meer marktaandeel in Nederland

Android mobiele OS verovert in Nederland steeds meer marktaandeel op de markt van mobiele OS. Uit de laatst gepubliceerde cijfers van Statcounter blijkt dat Google’s Android in Nederland een marktaandeel heeft van bijna 27%. Apple’s iOS blijft nog steeds de grootste in Nederland met een marktaandeel van 52%. De overige mobile OS tellen in Nederland al bijna niet meer mee.

Symbian OS

Het ziet er heel somber uit voor Symbian in Nederland. In het afgelopen jaar is haar marktaandeel gedaald van 21% naar slechts 9%. Het ziet er op korte termijn  niet uit dat Symbiam nog gaat groeien. Symbian is nog wel oppermachtig in Afrika, Azië en Zuid-Amerika.

BlackBerry en andere OS

Het relatief lage marktaandeel van BlackBerry in Nederland is toch opvallend. In Amerika heeft BlackBerry een veel groter marktaandeel. BlackBerry begint nu de opkomst van de mobiele telefoons zonder toetsenbord te merken (iPhone, Desire )en komen daarom met de BlackBerry Torch. Samsung, Sony Erisson en de Windows 7 Phone tellen in Nederland helemaal niet mee.

Dit artikel verscheen ook op: socialmedia.nl