Android steeds populairder onder ontwikkelaars

De onwikkelaars gaan zich steeds meer richten op het besturingsprogramma Android. Dit blijkt uit een onderzoek van IDC en Appcelerator (n=2235). Het is geen verrassing dat Apple’s iOs koploper is, maar steeds meer mobiele applicatie ontwikkelaars gaan zich ook richten op Android. Blackberry OS en Windows Phone 7 volgen op gepaste afstand, Symbian OS kan het wel vergeten. De grootmachten Apple en Google gaan de komende jaren de dienst uitmaken van op de tablet en mobiele appmarkt. Via: Marketingfacts

Apple en Google zijn de baas

Apple en Google hebben de eerste slag gewonnen wat betreft de mobiele applicatie markt. IPhone spant de kroon onder ontwikkelaars. Maar liefst 92% is zeer geïnteresseerd, zij worden op de voet gevolgd door Android Phone en Ipad (87%) en Android Tablet (74%). De tablet markt zal de komende jaren een interessante business zijn voor de ontwikkelaars. De andere besturingssystemen hebben nog heel wat in te halen.

Waarom Android?

Hoe komt het toch dat veel ontwikkelaars voor Android kiezen? De belangrijkste reden is de prijs. Meer dan de helft van de ontwikkelaars geeft aan dat de prijs een belangrijke factor is om Android apps te ontwikkelen. Zelfs 1/3 geeft aan als reden het nieuwe besturingssysteem Honeycomb.

De app markt blijft in ontwikkeling

De mobiele app markt blijft de komende jaren ontwikkelen. Apple begint langzamer hand haar monopoly te verliezen. Android wordt de grootste concurrent met haar Android market. Het is aan de concurrentie of ze hier nog iets aan kunnen doen. Windows introduceerde een aantal maanden geleden de Windows 7 en deze wordt redelijk goed ontvangen. BlackBerry is bezig met de tablet. Deze heeft enige vertraging opgeleverd maar moet nog begin dit jaar uitkomen. Aan het einde van het jaar neem ik weer de balans op.