• Home »
  • Mobiel »
  • OS en merk zijn de belangrijkste eisen voor een nieuwe smartphone

OS en merk zijn de belangrijkste eisen voor een nieuwe smartphone

De Mobiele OS markt wordt gedomineert door iOS en Android. Android neemt geleidelijk aan steeds meer aandeel en er is een lichte daling te zien in iOS. Op hele grote afstand volgt de Windows Phone. Die nemen in de afgelopen maanden geleidelijk aan (met tienden van een procent) wat meer aandeel, maar dat mag nog niet als grote speler worden beschouwd. Onlangs heeft eMarketer een onderzoek gedaan in Engeland om te achterhalen wat men belangrijk vindt bij de aankoop van de volgense smartphone. Daarbij zijn bovenstaande gegevens heel belangrijk.

Uit dit onderzoek blijkt namelijk dat OS de belangrijkste eis is voor de volgende smartphone. Vna de ondervraagde vindt 61% het belangrijk wat de OS. Dat wil niet zeggen dat ze bij hetzlefde blijven, maar de kans is wel groter. De rest vindt dit niet zo belangrijk en dit is waar Windows Phone zich op kunnen richten.
keuze-voor-volgende-smartphone
Ook het merk is belangrijk. Waarschijnlijk zijn Apple en Samsung de belangrijkste. Huawei is zich ook aan het positioneren in Europa en zal in de llop van tijd met een aantal goedkope smartphones de markt gaan betreden.

Een aantal opvallende gegevens uit dit onderzoek is dat 3g belangrijk is terwijl 4g eraan zit te komen. Wat mij ook opvalt is dat men NFC niet zo belangrijk vindt. Dit komt waarschijnlijk, omdat er nog maar weinig mogelijkheden zijn met het betalen via NFC.