Smartphones nemen Europa over

Het jaar 2010 is definitief de doorbraak van de smartphones, dit blijk uit een onderzoek van ComScore. Het aandeel smartphones in de 5 grootste Europese landen is met ongeveer 50% gestegen. Vooral in Spanje is er een groot aandeel aan smartphones.

In Spanje, Italië en Engeland heeft de smartphone een groot marktaandeel gekregen. In de Verenigde Staten is het marktaandeel veel kleiner. Ook de Fransen en de Duitsesr blijven nog enigszins achter. In 2011 zal in alle landen een verdere groeien komen in het aandeel van de smartphones in de mobiele markt.

Symbian OS verliest steeds meer terrein

Het ziet er naar uit dat Symbian over een paar jaar helemaal verdwenen is. Nokia liet ook al weten smartphones te ontwikkelen die draaien op Windows. Apple en voornamelijk Androis zal de komende jaren flink in aandeel groeien. Ik verwacht dat Android de nieuwe marktleider gaat worden.

Wat doe je met je mobiel?

Mobiels zijn eigenlijk gemaakt om te bellen. Maar tegenwoordig is bellen nog maar een bijzaak. Daarom werd ook onderzocht wat men nu met die mobiele telefoons doet. De mobiele telefoons wordt naast het bellen ook gebruikt voor gamen, video bekijken en muziek luisteren.

Je merkt dat de smartphones steeds meer gebruikt gaan worden. In 2011 zal dit nog meer zijn. De smartphones worden voor steeds meer zaken gebruikt. Het verschil tussen tablets en smartphones zit hem alleen in de schermgrootte. Voor de rest zijn het bijna identieke producten.