Verkoop mobiele telefoons stijgt naar 1,4 miljard

Uit de cijfers die IDC publiceerde blijkt dat het aantal verkochte mobiele telefoons in 2010 is gestegen naar 1,4 miljard. Dit is een stijging van 18,5% tov 2009. Nokia is nog steeds de grootste mobiele telefoon verkoper ter wereld, maar zag afgelopen jaar haar marktaandeel zakken van 36,9% naar 32,5%. Belangrijkste stijgers zijn vooral de producten met een laag marktaandeel. Zowel Apple als HTC zagen hun marktaandeel stijgen.


Het is jammer dat alleen de 5 grootste mobiele telefoon verkopers in dit schema staan. Apple, HTC en Sony Ericsson worden hierin niet vermeld. En juist hier zal er meer verkoop hebben plaats gevonden. Het marktaandeel van andere mobiele telefoon aanbieders is ook maar liefst 31,5%.

In het 4e kwartaal van 2010 is het marktaandel van Nokia tov 2009 extreem omlaag gegaan, van 37,2% naar 30,8%. Nokia begint hierdoor stees kleiner te worden en andere mobile telefoon aanbieders stijgen zoals ZTE en Apple. Nokia verliest vooral de slag bij de smartphones. Deze zullen in de komende jaren alleen maar groeien en ik zie Nokia nog niet zo snel een goede smartphone ontwikkelen en de OVI Store te verbeteren met meer apps. Via: Nu.nl