5,5 linkbuildings tips

De teksten zijn nu eindelijk geschreven, maar het aantal bezoeker via Google valt tegen. Linkbuilding kan je helpen om je seo te verbeteren. Linkbuilding is namelijk een belangrijk onderdeel voor je seo. Google waardeert het als je veel links hebt van andere pagina’s. Om je op weg te helpen heb ik hieronder 5 (en een half) linkbuilding tips geplaatst die je helpen om je seo te verbeteren.

1. Kwaliteit gaat voor kwantiteit

Je hebt nu meer dan 100 links naar je website, maar ze staan niet op relevante pagina’s. Daarom vindt Google kwaliteit belangrijker dat kwantiteit. Je kan beter 10 links hebben die relevant zijn dan 100 links die je zomaar ergen hebt geplaatst. Zorg er ook voor dat de titel van je link ook naar de inhoud van de linkpagina gaat. Relevantie is dus belangrijk.

2. Startpagina’s zijn leuk maar niet effectief

Het is via startpagina’s makkelijk om linkjes te verkrijgen. Daarom begint ieder bedrijf eerst om op allerlei verschillende startpagina’s linkjes aan te vragen. De enige startpagina die nog relevant is startpagina en startkabel kan eventueel ook nog. Alle andere “startpagina’s” geven jou niet de gewenste meerwaarde.

3. Linkpartner actie

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan. Waarschijnlijk heb je al een aantal klanten en kan je deze bereiken door middel van een actie. Zet dus een linkpartner actie op en ontvang links. Met een waardebon kun je jouw klanten belonen.

4. Intern linken

Intern linking structuur is ook belangrijk voor Google. Het begint allemaal op de homepagina. Dit is voor Google de belangrijkste pagina, dus moet je hier interne links hebben die naar jou belangrijkste zoekwoorden verwijzen. Let op: te veel interne links zorgen voor een mindere waarde. Heb je bijvoorbeeld 20 links op de homepagina en 10 links op een categorie, dat is de waarde van je link op de categoriepagina slechts 1/200. No follow links kan een oplossing zijn voor bijvoorbeeld “inloggen” en “mijn account”.

5. Social Media

Social media wordt voor je seo steeds belangrijker. Wordt er meer over jou gesproken op Twitter dan ziet Google dat dit belangrijk is en beloont jou. Zorg er voor dat je actief ben op social media. Communiceer met andere en zorg ervoor dat je links vaak geplaaatsts wordt. Dit kan je bijvoorbeeld doen door middel van een retweetactie.

5,5. Concurrentie

Je wilt natuurlijk beter doen dan je concurrenten. Maar je kunt wel tips opdoen waar je concurrenten hun linkbuilding hebben. Zo kan je alvast jouw linkbuilding beginnen. Op de site van opensiteexplorer kan je precies zien hoeveel links jij hebt en waar die zitten, maar ook die van jou concurrenten

Je zal misschien denken dat affiliates je ook helpen voor een betere seo. Dit is deels ook waar, maar met de komende Google Panda up-date kan dit zomaar verdwenen zijn.

Afbeelding: via Proosdij