Affiliate onderzoek in Nederland

Naast het jaarlijks onderzoek van Pondres over social media, doet Yonego elk jaar een onderzoek naar het gebruik van affiliates in Nederland. Affiliates worden vooral gebruikt voor de B2C markt. De B2B affiliate markt staat nog in de kinderschoenen. Eind 2010 hebben meer dan 400 affiliates in totaal 45 vragen beantwoord. Allerlei vragen kwamen aan bod zoals: inkomsten, netwerk en branche voorkeur. Hieronder staan enkele uitkomsten van het affiliate onderzoek in Nederland.

Wat zijn de maandelijkse inkomsten van de affiliates?

Bijna de helft van de affiliates ontvangen minder dan € 1.000,- per maand. Op zich geen slechte inkomsten per maand, maar je kan er nog niet van leven. Van de ondervraagde affiliates heeft 14% het echt goed voor elkaar. Zij ontvangen maandelijks meer dan € 20.000,- door het plaatsen van affiliates op hun site.

De affiliates verwachten veel groei in 2011

De affiliates hebben in 2010 een aardige omzet groei gerealiseerd. Bij 20% van de affiliates groeide de omzet met slechts met 5%, maar bij de andere 20% groeide de omzet met meer dan 50%. Slechts 4% gaf aan dat hun omzet daalde. In 2011 verwachten de affiliates verder te groeien. Iets meer dan de helft geeft aan hun affiliate omzet te zien groei met meer dan 15%. Het zijn hoge verwachtingen, maar de affiliate markt is nog steeds groeiende.

Welke branches zijn populair onder affiliates?

Als affiliate kijk je natuurlijk wat je aan affiliates kan verdienen. En dit kan je weer koppelen aan meest aantrekkelijke branches. De meeste aantrekkelijke branches waar men waarschijnlijk veel aan kan verdienen zijn: reizen (42,2%), fashion (41,7%) en telecom 33,7%. De food sector (5,9%) en de tijdschriften (9,6) branche is niet in trek. Waarschijnlijk kunnen de affiliates hier weinig verdienen.

Welk affiliate netwerk is het populairst?

Er zijn de laatste jaren veel affiliate netwerken ontstaan. In het onderzoek werd ook gevraagd met welke affiliate netwerk men werkt. Hieruit blijk dat de meeste affiliates met Daisycon werken (75,6%). Andere grote affiliate netwerken zijn M4N (62,22%), Tradetracker (60%) en Tradedoubler (53,9%).

Er zijn nog veel meer resultaten die in het onderzoek voorkomen zoals: welk affiliatelinks men gebruikt, hoeveel uur men aan onderhoud besteed en hoe vaak ze contact willen hebben met de affiliates. Dit onderzoek is zeker de moeite waard voor affiliates en affiliate netwerken.