Binnenkort Google Penguin 2.0

Er wordt de laatste tijd druk gespeculeerd over de nieuwe Google Penguin 2.0 update. De eerste Google Penguin update was in 2012 en sindsdien zijn er telkens nieuwe updates gekomen. Maar waaarschijnlijk komt Google deze zomer nog met een grote update namelijk de Google Penguin 2.0. De tussentijdse updates hadden effect op enkele resultaten, maar deze update zou de rankings weer voor heel veel zoekopdrachten kunnen veranderen. Deze week kwam Matt Cutts met een nieuwe video wat deze update kan zijn.

Het plaatsen van een advertorial op een blog is lange tijd luceratief geweest, maar hier zou wel eens een einde aankomen. Het gaat dan op de betaalde advertorials. In deze advertorials gaat het voornamlijk om de linkwaarde die het bericht krijgt en deze doorstuurt naar de site.

De seo strategie van 2013 is het onlinken. Het gaat hierbij om welke links er nu wel en niet relevant zijn en toegevoegde waarde heeft voor mijn site. Google heeft in Webmaster Tools al de Disavow Tool toegevoegd om slechte links te blokkeren. Deze tool helpt je om de seo van je site verbeteren door de slechte links te blokkeren. Deze tool vindt ik zelf voorlopig nog geschikt voor de grote bedrijven. Kleine webshop hoeven nog niet al te veel bezig te zijn met deze tool.

Het blijft natuurlijk een beetje koffiedik kijken wat Google in de algoritme zal gaan veranderen. Maar een ding is zeker dat relevantie en unieke content steeds belangrijker worden voor de ranking in Google.