CTR Google organisch in 2014

Google-ctr-2014
Ongeveer 95% van de Nederlanders kiest voor Google om iets op te zoeken. Dus is het belangrijk dat jouw webshop/website goed in Google wordt gevonden. Iedereen weet dat je op nummer 1 moet staan, omdat je dan de meeste kans hebt op bezoeken. Maar wat is nu ongeveer de CTR van positie 1 en positie 5? Caphyon heeft een onderzoek gedaan naar de CTR per positie.

CTR top 3 meer dan 50%

Caphyon heeft in juli 2014 onderzoek gedaan naar de CTR’s. Hieruit blijkt dat de CTR van positie 1 maar liefst 31% is. Positie 2 heeft een CTR van 14% en positie 3 bijna 10%. Dat betekent dat de complete top 5 al goed is voor ongeveer 55% van alle klikken. De totale eerste pagina zorgt voor een totale CTR van iets meer dan 71%. Hieruit blijkt maar weer de noodzaak dat je seo strategie moet hebben om minimaal op de eerste pagina te krijgen.

Google-ctr-2014

Eerdere onderzoeken

In het verleden zijn er al verschillende onderzoeken geweest naar de CTR. Vorig jaar had Catalyst nog een onderzoek gedaan en daar kwamen hele andere cijfers uit. De eerste pagina had maar een CTR van 48%. Maar in andere zoeken waren de resultaten redelijk hetzelfde, zie hieronder.

Google-ctr-door-de-jaren-heen

Mobiele CTR

Mobiel wordt iedere dag groter en bedrijven zien ook steeds meer de noodzaak om de focus op mobiel te leggen. Er is ook een onderzoek gedaan naar de CTR op mobiele apparaten. Je zou denken dat de CTR van de eerste posities veel hoger zouden zijn dan desktop, maar het tegenovergestelde is waar. De CTR van positie 1 is zelfs lager en de CTR van pagina 2 en 3 is juist hoger. Je zou kunnen zeggen dan mobiele gebruikers veel meer aan het zoeken zijn.

Google-mobile-ctr

Het volledige onderzoek kan je terug vinden op Moz.com.