Fleurop.nl verkozen tot beste website

WUA-top100
Fleurop.nl is verkozen als beste website van 2014. Dit onderzoek wordt jaarlijks gedaan door WUA. In een jaar tijd gaven in totaal 8.900 respondenten hun oordeel over maar liefst 4,493 websites. Fleurop.nl blijft grote websites zoals. bol.com en zalando.nl ver voor.

Fleurop.nl laat dus grote merken (ver) achter zich. Een belangrijke reden waarom fleurop.nl is gekozen als beste website, is dat het voor de consument direct duidelijk is wat je op de website kan doen en dan is bloemen kopen. Maar Fleurop scoort ook goed als het gaat om op het juiste moment de juiste informatie te tonen. En daarnaast geeft Fleurop ook heldere, relevante en geloofwaardige beloften. Dit laatste is sowieso belangrijk om vaste klanten te behouden.

Over de look and feel zijn de meningen altijd verdeeld. Persoonlijk vindt ik de website niet uitspringen qua design. Het ziet er vrij standaard uit en niet zo “fleurig”. Maar het is wel makkelijk en overzichtelijk om een bloemstuk te bestellen en dat is natuurlijk het belangrijkst. In de top 100 staan heel veel mooie websites, maar uiteindelijk draait het allemaal om de omzet. Uiteindelijk wordt het bedrijf toch afgerekend op de omzet en niet hoe mooi de website is.

WUA top10

In het onderzoek wordt er per categorie ook een beste website verkozen. Hieronder een overzicht.

  • Retail: Fleurop.nl
  • Banken: Rabobank.nl
  • Energie: Essent.nl
  • Telecom: UPS.nl
  • Travel: Europcar.nl
  • Verzekeringen: Monuta.nl

Het hele rapport kan je downloaden op de website van WUA.