Google Chrome Web Store

Gisteren werd de Android webversie gelanceerd. Vandaag presenteerde Google een nieuwe webstore namelijk  Chrome Web Store. Tevens presenteerde Google een nieuwe versie van de Google Chrome browser. Zo komen er steeds meer websites bij waar men apps kunt downloaden. Maar wilt iedereen dit wel?

Als Google en Android fan ben ik natuurlijk gelijk gaan kijken wat dit inhield. Het ziet er mooi uit en het is ook overzichtelijk. Dus ging ik ook testen wat deze apps inhielden. En zo heb ik een aantal apps gedownload om te te testen, maar ik vond het tegenvallen.

Tegenvaller

Ik heb snel een aantal gratis apps gedownload voor Chrome. Uiteindelijk blijken deze apps links te zijn naar de desbetreffende website. Daar heb ik geen apps voor nodig. Die links zet ik zelf wel in mijn toolbar als ik het interessant vind. Dus tot zover vind ik het niet heel spannend. Er moet nog heel wat gebeuren voordat ik meer apps ga downloaden in de Chrome Web Store.

Conclusie

Ik ga geen apps downloaden als het alleen maar linkjes zijn naar websites. Het mag van mij wel iets interactiever en vernieuwender. Apps op je Android zien er iig ook anders en hebben net iets ander functionaliteiten. Komt natuurlijk ook, omdat het beeldscherm en snelheid anders is. Maar misschien zijn deze apps niet nodig voor je browser, omdat je toch al veel websites weet of ze staan in je toolbar, Google: -1.