Google komt met Google Merchant

Google wordt elk jaar alsmaar groter. Google gaat zich nu ook bevinden op de wereld van webshops. Met Google Merchant (Google Base) wil Google de grootste webshop ter wereld worden. Je hoeft straks niet meer langs al die vergelijkingssites om het goedkoopste product te zoeken. Met Google Merchant heb je alle specificaties van de producten bij de hand.

Google timmert flink aan de weg om steeds groter en dominanter te worden. Medio volgend jaar staat Google OS op het programma om te concurreren met Windows. Het marktaandeel van Google Android zal de komende maanden alleen maar stijgen en uiteindelijk overal marktleider worden. En met Google Merchant worden ze straks groter dan Amazon, Bol.com, Marktplaats en EBay bij elkaar.

Google Merchant is voornamelijk bedoeld voor de webshops. Iedere webshop kan straks zijn producten aanbieden op Google Merchant. Deze producten kan je dan onderverdelen in categorieën en de eigenschappen aangeven van het product. De eigenschappen zijn natuurlijk belangrijk voor de zoekfunctie binnen Google Merchant.

Het aanmelden is tot nu toe gratis. Google zal haar AdWords toevoegen voor inkomsten of je moet straks betalen voor een hogere positie in Google Merchant. Je kan je webshop alvast opgeven en eventueel al wat producten inladen.