Google shopping nu ook in Nederland

Eindelijk is het dan zover. Sinds vorige week is Google Shopping ook in een Nederland. Dit lang verwachte Google product gaat volgens mij zeer belangrijk worden in de vergelijking business. Vergelijkingsites zoals beslist.nl en vergelijk.nl zullen de komende maanden hard moeten werken om zicht te kunnen onderscheiden.

Google Shopping

Google Shopping is een al een aantal maanden live onder verschillende namen zoals Google Merchant en Google Base. Door middel van een productfeed kan je jouw producten naar Google sturen. Binnen een week staan jouw producten op Google Shopping. Met Google Shopping komen jouw producten nog beter naar voren. Door middel van de afbeeldingen op de homepagina ziet de klant direct het product.

Productpagina

De product pagina van Google Shopping ziet er strak maar wel steriel uit. Alleereerst krijg je een een korte tekst over het product. Ik heb alleen nog geen idee waar deze tekst vandaan komt. Daaronder staan de aanbieders van dit product. en daar weer onder staan de reviews van het product. Al met al is het een logische opbouw van een productpage die je op bijna alle webshops tegenkomt.

De vergelijkingssite voor de toekomst?

Dat denk ik wel. Met het grote bereik van Google zullen ze snel een groot marktaandeel realiseren. Een ander groot voordeel is dat Google Shopping (nog) gratis is. Dit in vergelijking met andere sites waar de minimale CPC € 0,10 is. Voorlopig is Google Shopping dus gratis, maar in de toekomst verwacht ik dat je door middel van AdWords hogere rankings kunt krijgen.