Infographic: Rich snippets

De Google algoritme blijft continu veranderen en je moet steeds meer moeite doen om op te vallen in de rankings. Om meer op te vallen in de serp’s moet je gebruik maken van rich snippets. Vooral voor de webshops is dit een interessante toevoeging. Door middel van rich snippets valt jouw ranking net iets meer op dan de andere. Voordat je deze rich snippets kan toepassen moet je eerst wat html kennis doen. Er zijn mogelijkheden om als marketeer met niet heel veel kennis van html de rich snippets toe te voegen of je kan een programmeur zoeken die dat voor jou kan maken.

In onderstaande infographic staan een aantal toepassingen die je kan gebruiken in je serp resultaten. Voor de webshops is het interessant om de ratings van je producten toe te voegen en voor blogs de auteur. Op schema.org staan heel veel rich snippets op inclusief de html codes. Deze html codes kan je direct in je site verwerken. Daarnaast zijn er voor diverse pakketten zoals WordPress, Magento etc. diverse plugins.

Nu vallen deze rich snippets nog op, maar steeds meer bedrijven zullen de kracht van dit ook zien en zullen dit dan ook gaan gebruiken. Het is dan weer wachten wat de volgende toevoeging gaat worden.

Guide to Rich Snippets by BlueGlass Interactive on SEOmoz
Visual Guide to Rich Snippets on SEOmoz created by BlueGlass Interactive.