Meer dan 75% van de Bing gebruikers klikt op het eerste resultaat

Google wordt voor ongeveer 94% van de totale zoekopdrachten gebruikt als zoekmachine. De overige 6% wordt onderverdeeld onder een aantal zoekmachines. Bing is één van deze zoekmachines en heeft een aandeel van ongeveer 3% in Nederland. Bing heeft dus niet zo’n groot marktaandeel in Nederland en er is dus niet zoveel van bekent. Dit is ook de reden dat we met z’n allen seo strategieën maken voor Google. In de VS is Bing wat groter en heeft een marktaandeel van ongeveer 10%. Bing kwam deze week met wat cijfers naar buiten en daar zitten toch wat indrukkwekkende cijfers bij.

CTR van meer dan 75% op de eerste zoekopdracht

Het eerst wat ik zag in de blogpost van Bing, was dat meer dan 50% op het eerste resultaat klikt. Daarna daalt de ctr drastish. Als de serp deeplinks hebben dan stijgt de CTR naar meer dan 75%. Uit het onderzoek blijkt dan ook dat positie 3 een ctr heeft van minder 1%. Dit zijn hele indrukwekkende cijfers en laat het nog maar eens zien hoe belangrijk positie 1 is in de serps.

ctr-bing-first-page

Meer resultaten als men terugkeert

Wanneer je op zoek bent dan komt het regelamtig voor dat je terugkeerst naar de resultaten in de zoekamchine. In het onderzoek van Bing blijkt dat als men op de terugknop drukt van de browser, de bezoekers vaker lager in de pagina kijken. Uit de statistieken blijkt dan ook dat de lagere posities de click throug rate met 500% of zelfs 800% zagen stijgen in vergelijking met het eerste zoekopdracht. Bing heeft daarom in mei 2012 een onderzoek gedaan en de serp verandert met eerst 8 resultaten en wanneer men op de terugknop drukt er 12 resultaten te zien krijgen.

bing-maaco-4-results

Bing is nu ook aan het testen om eerst 4 resultaten weer te geven en als met op de terugknop in de browers tikt er 14 resultaten verschijnen. Zo ver ik het weet is dit bij Google nog niet aan de orde. Daar zijn ze wel aan het testen om maar 7 resultaten weer te geven.

Via: Searchengineland