Sneller scoren met deeplinking

Hoog scoren in Google is makkelijke gezegd dan gedaan. Er zijn verschillende factoren die er voor zorgen wat jouw ranking bepaalt. Één van die factoren is linkbuilding. Google hecht nog steeds waarde aan links ook al is dit misschien iets gedaald de laatste tijd. Maar met linkbuilding kan je snel scoren en vooral met deeplinks.

Als men een link plaatst van een website naar jouw website dan zal er vaak gelinkt worden naar de homepagine. Op zich niks mis mee, want op lange termijn is belangrijk. Maar als je een webshop hebt met meerdere soorten producten dan wil je ook hoog scoren op die zoekwoorden. Een webshop bestaat uit categoriepagina’s, productpagina’s actiepagina’s etc. Om snel te scoren met deze pagina’s kan je deeplinken toepassen. Een deeplink is een link naar een pagina op je website. Niet naar je homepagina maar speciale landingspagina’s en productpagina’s, bv. www.zalando.nl/herenschoenen. Omdat je linkt naar een speciale pagina met een bepaald zoekwoord, in dit voorbeeld kan dat “herenschoenen” zijn, zal Google dit waarderen. En dit resulteert in een hogere ranking.

Als je begint met deeplinken, kies dan ongeveer 5 landingspagina’s en ga hiermee testen. Na enkele weken (soms dagen) moet er resultaat zijn. Op zoekwoorden waar weinig concurrentie is, zal je sneller scoren.