Social media + seo = Google+

Het jaar 2012 gaat het jaar worden dat Google+ gaat doorbreken. Google lanceerde dit social network ruim een half jaar geleden en er wordt gesuggereerd dat Google+ al meer dan 40 miljoen gebruikers heeft. Dit is al veel voor een start-up, maar in 2012 zal dit nog meer gaan worden. Uit een bericht van nu.nl bleek dat in de maand november Google+ in Nederland 800.000 bezoekers had. Bezoekers zegt nog niks over gebruikers, maar het geeft al wel een idee dat er veel mensen in Google+ zijn geïnteresseerd. En deze bezoekers moeten zeker geinteresserd zijn in Google+, want dit is niet alleen een social network maar ook om je seo te verbeteren. Als je een Google+ account aanmaakt voor alleen social media, vergeet dan niet dat je direct aan seo doet.

Gisteren werd bekend gemaakt dat je via Google ook kunt zoeken naar posts in een van je circles in Google+, namelijk met Search, Plus Your World. Boven de resultaten verschijnt een keuzemenu. Je kan hier kiezen tussen “normale” resultaten of resultaten uit jouw Google+ profiel. De +1 wordt daarom veel bealngrijker. Wanneer jouw vrienden of colega’s een +1 geven aan je site zal deze hoger verschijnen. Je kan dan ook zien wie een +1 heeft gegeven.

Naast deze verandering komen de Google+ profielen ook steeds beter zichtbaar in de zoekresultaten. In mijn post over google+ resultaten in google zie je een aantal voorbeelden. Zo komen de artikelen die je post voorbij en worden de beschrijvingen van de profielen geïndexeerd. Let dus goed op wat je bij jou beschrijving zet, want hier wordt je op geïndexeerd. Wil je meer weten hoe je jouw Google+ profiel meot gebruiken, lees dat het artikel op socialmediaexaminer.

Ik weet dat het lastig is voor bedrijven die denken dat er weer een nieuw social network erbij komt, maar dit netwerk slaat 2 vliegen in één klap. Nu kan je social media en seo combineren met één account. Je hoeft nu niet meer op verschillende eilandjes te werken, maar je kan nu alles vanaf 1 profiel regelen. Facebook en Twitter lopen nog ver voor op Google+, maar als Google de profielen gaat indexeren en er nog een aantal functies bij komen verwacht ik dat Google+ snel zal gaan groeien.