Vraag het aan Google

Google is allang niet meer alleen een zoekmachine. Het bedrijf is in de afgelopen jaren steeds verder gaan uitbreiden met nieuwe producten zoals GMail, Android, Google TV en Google+. Maar de de zoekmachine blijft toch het paradepaardje. Er zijn al heel veel algoritmische wijzigingen geweest en de looks zijn ook veranderd. Tegenwoordig hoef je niet meer te zoeken naar een site om een antwoord op jouw vraag te vinden, maar doet Google dit al voor jou.

Google wordt vaak gebruikt als start van je zoektocht. Of het nu gaat om het zoeken naar een zonvakantie of je wilt nieuwe schoenen, in veel gevallen start de zoektocht bij Google. Google probeert je steeds meer antwoorden te geven. Google kan je nu meer informatie laten zien. Bijvoorbeeld je wilt het weer weten in Amsterdam. Je zoekterm is dan “Amsterdam weather”. Google laat het weer zien van de komende dagen.

Google heeft deze week een update gedaan met nog meer nieuwe functies. Zo kan je nu ook zien hoe laat jouw vliegtuig vertrekt, hoeveel dollars je krijg voor een euro en hoe laat de zon opkomt.

In de komende tijd zal Google nog meer functies gaan toevoegen om jouw vragen direct te beantwoorden. Voorlopig zijn de laatste nieuwe functies alleen beschikbaar in Google.com. In de komende weken/maanden zal dit worden uitgerold naar alle talen.