WordPress plugin voor Google AdSense

Google-Adsense
Deze week kwam Google met een AdSense plugin speciaal voor WordPress sites, namelijk de Google Publisher plugin. Door gebruik te maken van AdSense verdienen veel sites aardig wat geld, dat geldt overigens niet voor mij ;). Met deze plugin hoef je geen html codes meer in je site te plaatsen. Nu hoef je alleen maar aan te geven waar je een advertentie wilt hebben. Om te testen heb ik deze plugin ook geïnstalleerd op mijn WordPress blog en de eerste bevindingen zijn heel goed.

Je hebt geen programmeur meer nodig, of je hoeft nu niet meer zelf op zoek te gaan waar je de code moet plaatsen. DeGoogle Publisher plugin geeft aan waar je een banner kan plaatsen. Via de plugin settings dien je jouw AdSense acoount te koppelen met je site. Klik dan op “Manage Ads” en dan kan je direct aan de slag.

Google-Publisher-Plugin

Links bovenaan kan je kiezen op wat voor soort pagina je een AdSense banner wilt plaatsen. Ik heb de keuze uit 3 pagina’s namelijk de homepagina, blogpagina en algemene pagina. Dit hangt er waarschijnlijk vanaf welke WordPress theme je gebruikt. Vervolgens scant Google je pagina en geeft aan waar je een banner kan plaatsen. Eenmaal op de rode ballon geklikt is het mogelijk om bij settings (linksonder) aan te geven wat voor banner. Je kan kiezen uit een horizontale, verticale of een rechthoekige banner. Daarna kan je kiezen of de banner tekst, afbeeldingen of beide mag bevatten. Per pagina is het mogelijk om 3 banners te plaatsen.

formaat-en-type-adsense

De Google Publisher plugin is een goede aanvulling. het is heel eenvoudig om aan te geven waar je een banner wilt hebben. Het enige waar je geen invloed op hebt zijn de afmetingen van de banners. Deze kon je eerst wel zelf bepalen.