96% van de jongeren kan de tv missen

De tv is niet meer zo belangrijk als vroeger. Maar liefst 96% van de jongeren zegt dat ze de tv niet meer nodig hebben, blijk uit het onderzoek van Microsoft Advertising. Vooral de pc/laptop en de mobiele telefoon is onmisbaar. Ook de wat ouderen kunnen de tv best missen. Ongeveer 25% van de ouderen zegt dat de tv mag weg.

Er wordt ook steeds meer gebruik gemaakt van multiscreen. Uit het onderzoek blijkt dat 34% van de Nederlanders een multiscreen gebruiker is. Het vaakst staat de pc/laptop, tv en mobiele telefoon aan. Komt mij ook heel bekend voor. Soms behoor ik tot de 15% van de Nederlanders die alles tegelijk aan heeft staan.

De tv wordt steeds minder gebruikt, omdat veel mensen nu alles via hun pc/laptop kijken. Uitzending gemist wordt ook steeds populairder. Ik vind het ook altijd vervelend dat programma’s op vaste tijden per week worden uitgezonden. De vrijheid om zelf te bepalen wanneer je een programma wilt kijken is gewoon heerlijk. Ik verwacht dat uitzending gemist in de toekomst veel vaker gebruikt gaat worden, omdat steeds meer mensen deze vrijheid ook wilt hebben.

Vooral de jongeren bekijken gemiste programma’s. Maar liefst 69% bekijkt gemiste programma’s achter hun pc/laptop. De mobiele telefoon wordt relatief ook nog veel gebruikt om programma’s te bekijken. Ongeveer 15% bekijkt gemiste programma’s via hun mobiele telefoon. Ik zie nergens het gebruik van de tablets. Misschien dat ze bij de pc/laptop zijn toegevoegd, anders verwcht ik dat via tablets ook veel naar gemiste programma’s wordt gekeken.

In de toekomst zal tv steeds meer geïntegreerd worden met pc. Nu al kan je internetten met je tv. Uiteindelijk zal de “tv” een multi mediacenter worden waarop je kan internetten, bellen en gamen tegelijk.