Campingengels is zo slecht nog niet

Het Engels wordt gezien als wereldtaal. Miljoenen mensen hebben Engels als hun moedertaal. Spaans en Frans worden ook gezien als een wereldtaal en het Duits is alleen belangrijk in Nederland. Vooral omdat Nederland veel handelt met de Duitsers en om dat zij in de zomer maar al te graag op het Zeeuwse strand liggen.

Je zou toch denken dat iedereen om de wereld, althans in de goed ontwikkelde landen, Engels kan spreken, NOT! Ik ben de afgelopen 2 weken op vakantie geweest in Spanje, Torrremolinos om precies te zijn. Dit is toch een plaats waar ieder jaar vele duizenden hun vakantie door brengen en misschien meer dan een miljoen mensen jaarlijks hun vakantie vieren aan de Coasta del Sol. Dan verwacht ik op zijn minst dat zij iets in het Engels kunnen zeggen. Veelal kwam ik bedrogen uit. Met mijn campingspaans en handgebaren lukte het wel om de boodschap over te brengen. Gelukkig waren er ook restaurants en winkels waar mensen wel de basis sprak van het Engels.

Niet alleen in Spanje is dit, maar in Frankrijk is dit net zo erg. Daar wordt je gedwongen om Frans te praten. Waar men wel de basis spreekt van het Engels is volgens mij Disneyland. Het is gewoon schandalig dat in zulke landen slecht Engels wordt gesproken. Het zal waarschijnlijk liggen aan het onderwijs. Weet niet of er veel aandacht besteed wordt aan Engels en anders moet dit in ieder geval gaan gebeuren!

Het campingengels wat de Nederlanders gebruiken is misschien zo slecht nog niet!