Google Chrome over 5 jaar de grootste browser

Het lijkt erop dat Google Chrome over 5 jaar de meest gebruikte browser is. Uit de cijfers die Netmarketschare iedere maand publiceert is de groei van het marktaandeel van Google Chrome goed te zien. Google Chrome bestaat nu ongeveer 2 jaar en is sindsdien gegroeid naar een marktaandeel van bijna 10%. Als deze groeiontwikkeling de komende jaren doorzet dan zou het kunnen dat Google Chrome in 2015 de grootste browser van de wereld is.

De afgelopen 2 jaar is vooral Internet Explorer gedaald. Een belangrijke reden hiervoor is dat sinds een jaar Internet Explorer niet automatisch wordt geïnstalleerd op Windows computers. De afgelopen 2 jaar is het marktaandeel gedaald met 12%. Firefox heeft problemen om door de 25% te komen. Het aandeel van Firefox blijft rond de 23%. Safari is de afgelopen 2 jaar licht gegroeid. Dit kan te maken hebben met de verkopen van IMac, IPhone en Ipad waarop de browser standaard is geïnstalleerd.  Het Noorse Opera blijft de afgelopen 2 jaar constant met een marktaandeel van 2%.

Gogole Chrome heeft nu bijna een marktaandeel van 10%. Wellicht zal dit al in december gebeuren. Als de groei zich verder ontwikkelt de komende jaren dat wordt Google Chrome de grootste. Mits Internet Explorer jaarlijks met 6% daalt en Google Chrome jaarlijks met 5% stijgt.