Google TV vs Apple TV

En er is weer een nieuwe strijd losgebarsten met Apple. Deze keer gaat het over de nieuwe interactieve tv. Zowel Google als Apple komt met een kastje die zorgt voor interactieve tv. Internet en tv gaan in de toekomst steeds verder samen. Straks hoef je misschien niet meer uit de bank te komen.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=diTpeYoqAhc]

Beide bedrijven hebben hun eigen besturingssysteem ontwikkeld voor de tv. Google met Android en Apple  met Mac OS. Beide komen ook met een speciaal kastje die moet worden aangesloten op de tv. Google en Samsung hebben nu samen een tv ontwikkeld waarin Google TV is verwerkt.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Tj5BVJe4WjM]

Ik vraag mezelf sterk af of Nederland hiervoor klaar is. In Amerika lopen ze altijd 1 of 2 jaar voor. Uiteindelijk zal ook Nederland hieraan moeten geloven. Ik verheug me er in ieder geval wel op. Momenteel zijn beide vooral gericht op de Amerikaanse markt. De apps die gemaakt zijn, is voor Nederland nog niet geheel interessant. Naar verwachting zal volgend jaar Google TV en Apple TV ook in Nederland verkrijgbaar. Wie zal deze strijd winnen? Mijn voorkeur gaat uit naar Google TV.