Google Zeitgeist is een leuke tool

Google kwam vorige week met Google Zeitgeist. Met deze tool kan je de belangrijkste zoekwoorden terugvinden van 2010. Zo waren in 2010 chatroulette, IPad en Justin Bieber hot. Swine fly, wamu en new moon zijn zooooo 2009 en waren de grootste dalers.

Op de homepage hebben de 5 grootste gebeurtenissen van afgelopen jaar een aparte tool. Je kan deze gebeurtenissen met elkaar vergelijken en per land bekijken wat de zoekvolume is. Als je het wk voetbal vergelijk met de olympischie spelen, blijkt dat het wk voetbal veel internationaler is. Overal ter wereld wordt naar wk voetbal gezocht en de volumes zij veel hoger tijdens het evenement in vergelijking met de olympische spelen.

In Google Zeitgeist kan je ook per land de trending woorden zoeken. In Nederland is het opvallend dat hyves, you tube en marktplaats bij de populairste zoekopdrachten sta. Dit betekent dat men niet meer de moeite neemt om de volledige link te typen. Ik merk dat ik dit zelf ook doe. Bij de snelst stijgende zoekopdrachten staan chatroulette en IPad op de eerste plaats en tweede plaats. De derde plaats is ook geen verrassing meer: oh oh cherso.

Google Zeitgeist is een leuke tool om ff naar te kijken wat de trending onderwerpen waren afgelopen jaar. Schatting voor volgend jaar: weer een wereldramp, take that en android?