Omzet Google stijgt naar 50 miljard

Google blijft maar gelde verdienen en dat is allemaal begonnen met het opzetten van een site. Niet zomaar een site natuurlijk. Door het groeiende aantal Android smartphones en door het overnemen van onderdeel van Motorola, is de omzet gestegen naar meer dan 50 miljard dollar per jaar. In 2010 was de totale omzet $ 29,3 miljard, in 2011 $ 37,9 miljard en 2012 komt uit om een totale omzet van $ 50,1 miljard. Bijna een verdubbeling in 2 jaar tijd. Als Google met dit tempo doorgaat dan is het nog en paar jaar wachten en dan hebben ze de $ 100,- miljard bereikt.

Google omzet

Een hoge omzet is altijd mooi om te hebben, maar winst is net zo belangrijk. De totale winst komt uit op 10,7 miljard dollar. Toch een aardig zakje centje om in de toekomst weer wat patenten of bedrijven te kopen. Maar niet alle onderdelen maakten winst. De overname van Motorola Mobile leidde wel tot meer omzet, maar dit onderdeel maakt nog wel verlies. In het vierde kwartaal werd er een verlies gemaakt van 152 miljoen dollar op Motorola Mobile. Google is sinds vorig jaar ook begonnen om veel productontwikkelingen stop te zetten en meer te gaan focussen op de belangrijkste ontwikkelingen.

Google ziet het aandeel inkomsten uit Amerika verder dalen. Dit is in middels gedaald onder de 50%. Dit vind ik een goed teken, want je moet niet alle op een markt richten. In Europa en Azië zal Google de komende jaren meer omzet gaan behalen. Op lange termijn zullen daar ook Zuid-Amerika en Afrika bij komen.

Google heeft in middels een eigen vermogen opgebouwd van 48,1 miljard dollar. Nog lang ziet zoveel als de van Apple, maar toch genoeg om investeringen te doen. Daarnaast zijn er nu al 53.861 medewerkers. Dit is inclusief Motorola Mobile. Tellen we dit niet mee dan werken er 37.544 mensen bij Google.

Het volledige rapport is hier te vinden.