Waarom is Angry Birds zo verslavend?

Al wekenlang speel ik Angry Birds op mijn HTC Desire. Telkens maar weer proberen om 3 sterren te halen per level om zo weer een gouden ei vrij te spelen. Angry Birds is (helaas) een deel van mijn leven geworden. Maar waarom is dat spel zo verslavend?

Wat kan er nou leuk zijn om vogels weg te schieten en ervoor zorgen dat alle groene poppetjes verdwijnen? Dat dacht ik eerst ook tot dat ik het voor het eerste deed. Binnen no-time was ik al een uur aan het spelen. De verlaving van het spel zit hemvooral  in de eenvoud. Je moet alleen die groene poppetjes vernietigen en dat is alles. Net zoals bij racespellen is het ogendicht en gaan!

Bij elk level is het de bedoeling om 3 sterren te halen. Dit kan je doen door zo min mogelijk vogels te gebruiken. Als alle groene poppetjes dood zijn en er zijn nog vogels over, dan ontvang je 10.000 extra voor elke vogel die nog leeft. Dit helpt om uiteindelijke 3 sterren per level te halen. Naar mate het spel vordert, zijn er vogels met verschillende kwaliteiten. Zo komen de snelle gele en de uit-elkaar-knallende blauwe of de zwarte-vogel-bom.

Er zijn ook al verschillende versies voor Angry Birds uitgekomen zoals Halloween en Seasons. Zo kom ik er natuurlijk nooit van mij verslaving af. Het is zeker een aanrader als je elke dag tijd over hebt, want je bent zo een paar uur verder. Wil je snel 3 sterren halen dan is er een walkthrough. Een ander verslavend spel moet “Cut the Rope” zijn, maar die heb ik nog niet gespeeld.