Webwinkelvakdagen: druk en vooral voor starters

De afgelopen 2 dagen was in de Jaarbeurs in Utrecht weer de jaarlijkse Webwinkelvakdagen (WWV). In de voorgaande jaren waren de WWV nog samen met de IMME (Interactieve Media en Marketing Event) één beurs, maar dit jaar niet. En ook dit jaar waren weer vele bedrijven die een stand hadden. Ook waren er een aantal verschillende theaters met sprekers en net zoals voorgaande jaren zaten deze overvol.

Aanbod

Het aanbod op de WWV was groot en breed. Er waren verschillende segmenten gemaakt zoals Marketing, Social Media, Logistiek en Software. Je kon als startende of als ervaren webshop eigenaar alle takken bezoeken die te maken hebben met het runnen van een webshop. Bijna alle grote en bekende bedrijven waren aanwezig, maar ook startende en kleine bedrijven hadden een stand staan. Dit zorgt ervoor dat de bezoekers veel keuze had tussen verschillende bedrijven. Mochten ze op een gebied een bedrijf zoeken dan waren er meestal meerdere aanbieders. Het was zeer druk op de WWV en het kon daarom wel even duren voordat je bij sommige stands met iemand kon spreken. Ik vermoed dat de starters met veel informatie naar huis gaan en alles op een rijtje moeten zetten waarmee ze gaan beginnen.

Presentaties

Op de WWV waren 7 theaters in gericht waarvan 2 keynotes die het groots waren. Ik was alleen bij het theater van Marketing en dar was het tijdens iedere presentatie volle bak. Ook al was je 15 minuten voor aanvang bij het theater, dan wilde dit nog niet zeggen dat je een stoel had. Het was voor de meeste een half uur staan. De presentaties die werden gegeven waren vooral bedoeld voor de ondernemers/werknemers die aan het begin stonden van een online webshop. Alle basisprincipes van Analytics en Adwors werden uitgelegd. Als je al een tijdje in dit vak zit dan kom je al heel veel tips of trend tegen, Als je een aantal weblogs bijhoud over online marketing is het ook voldoende.

Kortom

De WWV is vooral bedoeld voor mensen die starten of net zijn begonnen met een webshop. Alle facetten van het onderhouden en ontwikkelen van een webshop komen op deze beurs aanbod. Als je niet veel blogs volgt en toch wat wil leren van bijvoorbeeld online marketing dat is de WWV geschikt.