Weer terug bij af

Afgelopen vrijdag was het weer zover. Al voor de zoveelste keer werden de onderhandelingen afgebroken om een coalitie te vormen. Alhoewel Geert Wilders nier verder wilde met onderhandeling, ligt de schuld bij het CDA. En vooral bij Abje Klink.

Abje had blijkbaar geen zin meer in een coalitie met de PVV. “Per ongeluk” lekte zijn brieg uit over de onderhandelingen met de coalitie. De achterban van het CDA weet ook nu niet meer hoe het verder moet gaan met het CDA. De oude mannen willen zowieso niet regeeren met Geert, maar de aankomende CDA’ers weer wil. Komt er weer een politieke partij bij? Misschien was Balkenende achteraf zo slecht nog niet.

Het zal nog lang duren voor er een regering komt. De enige mogelijkheid die nu nog bestaat is een coalitie tussen PvdA-CDA en VVD. Paars plus lijkt mij niet meer haalbaar. MAar wie weet zijn er over een paar maanden weer nieuwe verkiezingen en kan alles weer opnieuw beginnen.

Het is in ieder geval duidelijk dat op prinsjesdag geen nieuwe regering is. Het probleem is nu wie er een regeerakkoord mag schrijven, is het Balkenende of Rutte?