De top 10 Twitter programma’s van Nederland

Twirus kwam deze week met een analyse over welke Twitter programma’s de Twitteraars in Nederland gebruiken. Inmiddels is het aantal Twitteraars in Nederland weer gestegen naar 418.621 in februari 2011. Nu is het wachten wanneer we de 500.000 bereiken.

Web

De meeste tweets komen nog steeds via de webversie van Twitter. Ruim 30% van de tweets is afkomstig van de web.

Übersocial

Übersocial vond ik zeer verrassend op de eerste plaats staan. Bijna 15% van de tweets komt vanuit Übersocial. Helaas is Übersocial sinds 19 februari geblokkeerd door Twitter. Dit resulteerde voor veel agressie bij de Twitteraars.

Tweetdeck

Tweetdeck gebruik ik zelf op mijn smartphone en computer en 12,6% van de Twitteraars gebruiken dit ook. Ik vind het een zeer fijn programma om mee te werken.

Twitter voor Blackberry, iPhone en Android

De Twitter apps voor de smartphones heeft een marktaandeel van 22,6%. De iPhone en BlackBerry app wordt het meeste gebruikt. ik gebruikte de Twitter app voor Android, maar hier ben ik van afgestapt, omdat het te veel ruimte in nam.

Overig

Andere bekende Twitter clients zijn Echofon, Snaptu en Hootsuite. Deze Twitter clients worden heel weinig gebruikt door de Nederlandse Twitteraars.