Social Bakers komt met Facebook Places statistieken

Social Bakers kwam vandaag met een nieuwe statistieken voor Facebook Places. Vanaf vandaag kan je zien hoeveel keer er is ingecheckt via Facebook Places. Het is natuurlijk niet verrassend dat de meeste check-ins in de Verenigde Staten zijn. De koploper van Facebook Places is Chicago O’Hara International Airport met meer dan 200.000 check-ins en meer dan 3.700 likes. De vliegvelden zijn wel heel erg in trek. Want de volledige top 10 bestaat uit vliegvelden.

Facebook Place filteren
Je kunt ook filteren op verschillende categorieën. Je kunt kiezen uit tientallen categorieën zoals: kleding: school: museum en attracties. De categorie waarin de meeste Facebook Places onder valt is “lokale bedrijven” met meer dan 1,6 miljoen places.

Facebook Places in Nederland
Facebook Places heeft in Nederland grote concurrentie van Foursquare. Maar toch zijn er mensen die via Facebook Places inchecken. Ook hier staat een vliegveld op de eerste plaats met meer dan 30.000 check-ins en dat is Schiphol. Het is wel leuk welke plek op de tweede plaats staat, want dat is het “Red Light Dstrict”. Kennelijk gaan er veel mensen hiernaar toe (5760) en vinden veel mensen dit een leuke plek (2891).