Google+ gaat als een speer

Nog nooit is een social media platform zo hard gestegen sinds de release. Op 28 juni kondigde Google het nieuw social media platform Google+ aan. Facebook, MySpace, Twitter en LinkedIn moesten het in de eerste weken met minder aanmeldingen doen. Deze bedrijven hadden toen nog niet de status die Google nu heeft. Dat Google+ de komende maanden de dienst uit gaat maken komt voor mij niet als een verassing. Facebook moet goed opletten dat ze MySpace niet achteraan gaan.

Groei

De groei was in de eerste week enorm. Al heel snel had Google+ meer dan 1 miljoen accounts. Als er geen invites bestonden waren er nu al tientallen miljoen Google+ profielen aangemaakt. De groei van Google+ afgelopen week:

  • 4 juli waren er 1,7 miljoen accounts
  • op 10 juli waren er 7,3 miljoen accounts
  • 12 juli bereikte Google+ 9,5 accounts
  • voor 16 juli bereikt Google+ 20 miljoen accounts

De groei is nog afhankelijk of de “invite” open blijft. Waarschijnlijk zal Google+ vanaf 31 juli voor iedereen toegankelijk zijn.

Zitten we hier op te wachten

Ja! Veel mensen zeggen dat ze niet zitten te wachten op een nieuw sociale media. Ik zie voor Google+ nog zeker een markt tussen Facebook, Twitter en LinkedIn. Nu denk ik dat vooral Facebook en Twitter moeten oppassen voor Google+. Dus Mark snel naar de beurs en je geld op halen voordat het te laat is!