Google plus profiel en pagina nu ook in zoekresultaten

Google is druk bezig om er voor te zorgen dat iedereen van Google+ gebruik gaat maken. Momenteel ziet het er nog niet echt naar uit dat dit gaat lukken, want Facebook is gewoon huge. Maar Google gaat nu een stap verder. Als je naar een persoon gaat zoeken en die staat in een van je circles, dan verschijnt zijn of haar profiel in de resultaten. Het is niet alleen maar bij personen, maar ook de bedrijfspagina’s komen in de zoekresultaten voor. Er is dus werk aan de winkel voor de online marketeers.

Profielpagina

Hieronder zie je een resultaat als je op naam zoekt. Er is maar een voorwaarde, je moet wel in een van mijn circles staan.

Zo verschijnen er een aantal gegevens van jouw profiel zoals je werk. Maar ook je laatste 2 updates verschijnen in de resultaten. Het belangrijkste vindt ik, dat mijn Google+ profiel boven mijn blog verschijnt.

Bedrijfspagina

Het blijft niet alleen bij persoonlijke profielen. De bedrijvenpagina’s komen ook steeds meer voor in resultaten. Hieronder een voorbeeld als ik zoek op Dutchcowboys. Deze pagina heb ik een +1 gegeven.

Het ziet er naar uit dat Google+ belangrijk gaat worden voor je seo. Als je opzoek gaat naar profielen dan verschijnt deze boven je url. Bij bedrijfspagina’s wordt dit onderdeel van je url. Dit betekent dat je Google + pagina goed ingericht moet zij, omdat deze meer bezoekers krijgt.