Hyves is uit, LinkedIn en Facebook zijn in

TNS Nipo kwam gisteren met een rapport over het gebruik van social media in Nederland. Uit dit onderzoek blijkt dat Hyves 3% minder unieke bezoekers heeft dan een jaar geleden. Het ziet er dus naar uit dat de rek uit Hyves is en dat de top is bereikt in Nederland. LinkedIn en Facebook stegen respectievelijk met 51% en 50%. TNS Nipo analyseerde op anonieme basis het surfgedrag van 15.000 Nederlanders. Het onderzoeksbureau keek vooral naar het gebruik van de sociale netwerken Facebook, Hyves, MySpace, Twitter en LinkedIn.

Loyaal

Ondanks een lichte daling in het aantal unieke bezoekers zijn de bezoekers wel loyaal aan Hyves. De ongeveer 8 miljoen leden keren het vaakst terug op de website ter vergelijking met andere social networks. De Facebookers blijven wel langer hangen. Dit komt mede door de spellen die men kan spelen zoals Farmville.

Twitter en MySpace

In het onderzoek komt naar voren dat Twitter met 18% is gestegen. Dit valt enigszins tegen, maar in het onderzoek is niet gemeten het aantal bezoekers van smartphones. De groei zal met name in deze sector bevinden. MySpace deed het slechts van allemaal. Zij daalde met maar liefst 18%. MySpace zal denk ik over een aantal jaren gaan verdwijnen als er niks wordt gedaan tegen wereldmacht Facebook. Via: nu.nl