Is de groei uit Facebook?

Het ziet er naar uit de de grote opmars van Facebook langzaam gaat afzwakken. Facebook heeft nu ongeveer 750 miljoen accounts en dat betekent dan ongeveer van de wereldbevolking 1 op 8 een account heeft. Dus is het ook niet zo heel gek dat de groei van het Facebook gebruikers niet zo snel meer stijgt. Vooral waar Facebook groot is geworden namelijk in de Verenenigde Staten en Canada is de groei er een beetje uit. In de opkomende landen is nog wel veel groei.

In bovenstaande grafiek zie je de stijging/daling van de afgelopen maand. Gemiddeld is er een stijging van 2 a 3 procent  in de top 20 landen. Met uitzondering van India en Brazilië die afgelopen maand met meer dan 10% gestegen zijn. Het is vooral waar Facebook is begonnen waar de stijging er uit is. In de afgelopen 3 maanden daalden het aantal Facebook gebruikers in Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Canada.

Google+

De eerste die in je opkomt die Facebook kan bedreigen is Google+. Al zal het voor Google lastig worden om de Facebookers te overtuigen om Google+ te nemen. Google+ zit wel goed in elkaar, maar het is nog de vraag of iedereen weer zit te wachten op een nieuw social media platform. Na de komst van onder andere MySpace, Hyves, CU2 en Sugababes/Superdudes wisten we ook niet dat Facebook zo groot zou worden.