LinkedIn Business

LinkedIn is voor veel bedrijven een interessant kanaal om te communiceren naar de klant. Veel bedrijven hebben een LinkedIn account waar zij hun informatie kunnen verspreiden. Via LinkedIn kan je snel in contact komen met prospects. De bedrijven willen natuurlijk ook het liefst communiceren naar de beslissers van bedrijven. Veelal schort het hieraan bij de bedrijven. LinkedIn heeft daarom voor de bedrijven en tool ontwikkeld die dit makkelijker maakt. Met LinkedIn Business kunnen bedrijven snel en gemakkelijke communiceren.

BusinessBusiness Plus en Executive

De bedrijven kunnen kiezen tussen drie varianten van LinkedIn Business: Business, Business Plus en Executive. Het verschil zit het natuurlijk in de prijs en de functionaliteiten. De kosten voor de pakketen zijn:

  • Business pakket kost maandelijks $ 24,95 of een jaar contract voor $ 19,95 per maand.
  • Business Plus pakket kost maandelijks $ 49,95 of een jaar contract voor $ 39,95 per maand.
  • Executive pakket kost maandelijks $ 99,95 of een jaar contract voor $ 74,95 per maand.

Met het Business pakket kan je bedrijven in 5 folders plaatsen. Hierdoor kan je gericht communiceren naar de klanten. Bij de andere paketten is dit 25 (Business Plus) en 50 (Executive). Daarnaast krijg je bij alle pakketten een soort analytics pakket. Je kan zien wie je heeft bezocht, via welke zoekwoorden en hoe vaak.

Het Business pakket is vooral voor grote bedrijven met veel connecties. Ik heb nog geen van deze pakketten gebruikt dus kan er helaas geen persoonlijk oordeel over geven. Zoals ik het nu zie, vind ik het wel een toegevoegde waarde voor bedrijven. LinkedIn Business maakt het overzichtelijker voor grote bedrijven die veel connecties heeft.