Opkomende markten ontdekken Facebook

Het aantal Facebook accounts in de opkomende markten (derde wereld landen) is het laatste half jaar met tientallen procenten gestegen. Na de enorme groei in Amerika en Europa zijn nu de opkomende markten aan de beurt.

Azië

In totaal zijn er ruim 146 miljoen Facebook gebruikers in Azië. Van deze 3 continenten heeft Azië het laagste penetratiegraad, de penetratiegraad van Azië is namelijk slechts 17,28%.  Een zeer belangrijke reden hiervoor is dat de regering van China Facebook blokkeert. Het social network RenRen in China is daar de grootste. Toch is het aantal Facebook gebruikers met 42.59% gestegen in de laatste maanden. De top 5 landen met de meeste Facebook gebruikers:

 1. Indonesië: 35,1 miljoen
 2. Philipijnen: 22.5 miljoen
 3. India: 22 miljoen
 4. Maleisië: 10,1 miljoen
 5. Taiwan: 10 miljoen

Zoals je ziet staat China er niet bij. In China zijn er iets meer dan 600.000 Facebook accounts. In India is er ook een hele lage penetratiegraad, nog geen 2%. In India is Orkut he grootste sociale netwerk.

Zuid-Amerika

In Noord-Amerika zijn er net iets meer dan 65 miljoen Facebook gebruikers. Na Noord-Amerika heeft Zuid-Amerika het hoogste penetratiegraad van Facebook gebruikers. De top 5 landen met de meeste Facebook gebruikers:

 1. Brazilië: 13.4 miljoen
 2. Argentinië: 13,4 miljoen
 3. Columbia: 12,6 miljoen
 4. Venezuela: 8,1 miljoen
 5. Chili: 7,7 miljoen

Er zijn wel veel accounts in Braziliè, maar er is toch maar slecht een penetratiegraad van 6,6 %. Net als in India is Orkut het grootste sociale netwerk.

Afrika

Zelfs in Afrika zijn er veel Facebook gebruikers, in totaal ruim 25 miljoen. De penetratiegraad in Afrika is bijna 25% en dit is dus veel meer dan in Azië. De top 5 landen met de meeste Facebook gebruikers:

 1. Egypte: 5,6 miljoen
 2. Zuid_afrika: 3,7 miljoen
 3. Marokko: 3 miljoen
 4. Nigeria: 2,9 miljoen
 5. Tunesie: 2,2 miljoen

Coclusie

Vooral in China, India en Brazilië is er nog veel te halen voor Facebook. In de komende jaren verwacht ik wel dat het aantal Facebook account zal stijgen naar meer dan 1 miljard.

Via: Socialbakers