Twitter een must voor iedereen

Twitter, je kan er bijna niet meer om heen. Twitter wordt steeds bekender onder de mensen en het aantal gebruikers neemt nog iedere dag toe. Van bouwvakker tot minister en van zwerver tot directeur, in ieder beroep, leeftijd of wat dan ook is er iemand die Twittert. Met mijn Twitter account @bartvdcasteel ben ik nu een aantal maanden zeer actief bezig en het is nog interessant ook! Iedereen die nog geen Twitter account heeft moet nu een Twitter account aanmaken. Hieronder een aantal redenen waarom je dit moet doen.

1.  Sociaal

Alhoewel iedereen denkt dat met de komst van Twitter en alle andere sociale netwerken Nederland steeds minde sociaal wordt heeft het mis. Ok, het is niet meer zoals vroeger dat men afspreekt om ff bij te kletsen, maar dit wil niet zeggen dat we dat niet doen. Twitter is een medium waarmee je nog steeds sociaal kan zijn, maar dan op afstand.

2. Communicatie

Met Twitter kan je communiceren wat je wilt. In combinatie met het voorgaande punt is communicatie belangrijk. Voor bedrijven is dit echter handig om je producten of diensten te communiceren naar je klant. Daarnaast is het voor de bedrijven belangrijk om in contact te blijven met de klant. In positieve en negatieve zin, probeer altijd contact te zoeken en vermijd dit niet.

3. Goedkoop

Je betaalt helemaal niks. Voor sommige betaalt men € 10 per maand voor internet op je mobiel, maar dat is het. Voor de bedrijven ligt dit iets anders. Hiervoor moet een werknemer deze taak op ich nemen. Natuurlijk moet er in goed overleg met alle afdelingen afgesproken worden wat er nu gecommuniceerd wordt.

4. Fun

Het is gewoon leuk om af en toe leuke filmpjes of foto’s naar anderen te sturen.

Kortom iedereen aan de Twitter!