Twittercounter komt met Twitter stats

Ik schreef al eerder dat Twitter met analytics komt. Nu kan je bij Twittercounter je Tweets analyseren. Omdat Twitter steeds belangrijker wordt voor bedrijven om te communiceren, is het belangrijk dat de tweets worden geanalyseerd. Een groot nadeel van Twittercounter is dat je voor een pakket moet gaan betalen. Twitter analytics wordt daarentegen waarschijnlijk gratis. Ik heb het pakket niet aangeschaft, maar ik analyseer het van de gegevens die op de website staan. Er zijn 2 varianten waar je uit kan kiezen: Premium Twitter Stats en Website Twitter Tools.

Premium Twitter Stats

Het pakket Premium Twitter Stats is een aanvulling op het gratis pakket van Twittercounter. Voor dit pakket moet $15,- per maand betaald worden. Een aantal extra functies zijn:

  • Langere tweet geschiedenis (1 jaar ipv 3 maanden)
  • Elke uur een up-date
  • Gegevens exporteren naar Excell

Dit zijn een aantal leuke functies die in het pakket zitten. Ik vind het geen meerwaarde om voor te betalen. Op de site van tweetstats.com kun je ook een aantal functies terugvinden, maar dan gratis. Ik vind het daarom geen aanrader om dit pakket te nemen. Het enige interessante in dit pakket is dat je jouw Twitter gegevens kan exporteren naar Excell.

Website Twitter Tools

Als aanvulling van het pakket Premiun Twitter Tools komt Twittercounter met Website Twitter Tools. Op de screenshots is te zien dat het veel op Google Analytics lijkt. Een aantal functies van Google Analytics zitten ook in dit pakket:

  • Geografisch overzicht
  • Content
  • Grafieken
  • Bezoekers

Voor dit pakket moet men $25,- per maand betalen. Je krijgt in dit pakket functies die ander bedrijven niet (gratis) aanbieden. Als ik dit weer vergelijk met Google Analytics dan vind ik ook dit het geld ervoor niet waard. Aan de andere kant kan je interessante gegevens analyseren die je niet kan meten met Google Analytics.

Omdat ik het pakket zelf niet heb gebruikt, is het moeilijk om er een oordeel over te geven. Naar mijn mening kan je beter wachten totdat Twitter met Twitter Analytics komt.