4 nieuwe functies in de realtime rapporten van Google Analytics

Google heeft vandaag 4 nieuwe functies aangekondigd in Google Analytics. Het gaat om het onderdeel realtime rapporten. In dit onderdeel kan je realtime zien hoeveel bezokers er momenteel op je site staan en op welke pagina ze zich bevinden. Google heeft een aantal funties toegevoegd zoals of het tablet of dektopcomputers gebruikers zijn en je kan vergelijkingen maken in je realtime data. Google heeft ook al aangekondigd dat er in de toekomst waarschijnlijk nog meer functies in de realtime rapporten bijkomen.

Gebeurtenissen rapport

Aan de linkerkant is een nieuwe subcategorie toegevoegd namelijk Gebeurtenissen (events). In dit onderedeel kan je bijvoorbeeld filteren op categorieën. Hierdoor kan je betere analyses maken van bepaalde categorieën. In onderstaand voorbeeld is er gefilterd op organische bezoeken. Deze filters worden alleen bewaard voor het gedeelte realtime.

real-time-gebeurtenissen

Desktop/tablet/mobiel

Het wordt steeds belangijker om met met je online marketing strategie een onderscheid te maken in desktop en mobiele gebruikers. Google Analytics heeft daarom dit gedeelte toegevoegd om deze gebruikers te onderscheiden. Je kan nu filteren op apparaten en kijken of mobiele gebruikers op je mobiele site zitten.

real-time-gebruikers

Snelkoppelingen naar je belangrijke realtime rapporten

Een andere toevoeging in de realtime rapporten van Google Analytics is om snelkoppelingen toe te voegen. Als je een filter heb ingesteld kan je deze bewaren en toevoegen aan je snelkoppelingen. Zo kan je deze filter weer snel raadplegen als je terug komt in Google Analytics. Deze snelkoppelingen komen te staan aan de linkerkant in een aparte categorie.

real-time-snelkoppelingen

Realtime data vergelijken

In dit onderdeel kan je data vergelijken van een filter met de totalen bezoeken. Bijvoorbeeld als je iets post op social media kan je filteren op mobiele gebruikers. Je kan zo kijken of de mobiele gebruikers dit sneller oppakt dan gebruikers via de desktop of laptop.

real-time-vergelijken