Meer gedetailleerde informatie in Webmaster Tools

google-webmaster-tools
Google Webmaster Tools is een belangrijke tool in je seo strategie. Maar GWT is nu nog belangrijker geworden. De totale impressies en klikken worden nu niet meer globaal weergegven, maar worden exact weergegeven. Google heeft deze update op 31 december gelanceerd en sinds dien is de dat veel exacter. Niet alleen de nieuwe data wordt exact weergevens, maar ook data die in het verleden is verzameld. Zo kan je nu tot 3 manden terug de exacte data terug vinden. Niet alleen de globale gegevens hebben een update gehad, maar ook de zoekwoorden en pagina’s.

Hieronder staat een voorbeeld hoe het voor en na de update is. De onderste afbeelding is van na de update en geef een veel nauwkeuriger verloop van het aantal impressies.

tsq-before

tsq-after-2

Niet alleen de algemene impressies en klikken zijn verbeterd, maar ook per zoekwoord. Zo kan je nu ook per zoekwoord zien hoe vaak een pagina tot een impressie heeft geleid en welke pagina dit is. Tevens wordt er ook nu getoond op welke positie dit zoekwoord heeft gestaan en wat de ctr per positie is.

zoekwoorden GWT

zoekwoorden positie GWT

Kortom, dit is een zeer welkome aanvulling in Webmaster Tools voor de seo-ers en webmasters.