Site Speed nu voor iedereen toegankelijk in analytics

Vorige week heeeft Google Site Speed voor iedereen toegankelijk gemaakt. Een aantal maanden geleden kon je al gebruiken maken van Site Speed, maar je moest eerst een extracode invullen in je GA code namelijk  “_trackPageLoadTime”. Nu is dit niet meer nodig en kan iedereen van deze nieuwe functie gebruik maken. De snelheid van je site is een belangrijk onderdeel van je ranking in Google. Daarom is dit een zeer aangename aanvulling in je Analytics.

Om te kijken wat de snelheid is van je site, dan ga je naar Inhoud (Content) en dan Sitesnelheid (Site Speed). Hier vindt je alles wat gaat over de snelheid van de site. Deze functie is ook onderverdeeld in 3 tabjes: Verkenner (explorer), Prestaties (Performance) en Kaartoverlay (Map overlay).

Verkenner (explorer)

Met deze nieuwe functie kan je dus zien wat de laadtijd is van je pagina. Alles pagina’s zijn geindexeerd om de verschillende laadtijden te bekijken.  Zo kan je pagina’s vergelijken met veel of weinig afbeeldingen en wat voor effect dit heeft.

Prestaties (Performance)

Onder het tabje prestaties kan je zien hoeveel % van je pagina een laadtijd heeft van bijvoorbeeld onder de 3 sec.

Kaartoverlay (Map overlay)

Bij het tabje kaartoverlay kan je zien in welke landen je een hoge laadtijd hebt. Dit is vooral interessant voor webshops/websites die internationaal actief zijn.