8 linkbuilding trucs die worden afgestraft

broken-links
Linkbuilding is een van de tools die ja kunt gebruiken om je site te laten ranken. Maar niet alle links worden door Google als goed gezien. Google heeft daarom een lijst gemaakt met welke links je gestraft kan worden. De Google Penguin update is vooral ingericht om websites lager te ranken die niet voldoen aan deze regels.

Koop of verkoop van links

Het kopen en verkopen van links is verboden. Google ziet dit als vals spelen, omdat je zo geen natuurlijke links krijgt. Maar ook het ruilen van goederen of service voor links is verboden.

Overmatige link uitwisselingen

“Ik plaats een link op mijn website en jij plaats dan weer een link terug.” Dit is een veel gebruikte zin die ik ook regelmatig ontvang. Ik ga hier ook bijna nooit op in.

Overmatig artikel of gast blogs schrijven

Blogpost worden veel gebruikt om links te verkrijgen. De laatste tijd is Google steeds meer gaan focussen of de blogs ook daadwerkelijk een meerwaarde heeft. Blogs met anchor links kunnen daarom bestraft worden.

Gebruik maken van geautomatiseerde programma’s

Het gebruik maken van programma’s die links voor je aanmaken is ook verboden. Deze programma’s kunnen bijvoorbeeld directory’s aanmaken met links naar de website.

Lage kwaliteit directory’s

Ongeveer 99,9% van de directory’s zijn aangemaakt om er links op te plaatsen en voor de rest wordt er niks mee gedaan. Deze directory’s hebben een lage kwaliteit en worden vaak niet meegenomen in de ranking en is dus niet goed voor je linkbuilding. Als je heel veel links ontvangt van deze directory’s dat kan je hier op worden afgestraft.

Widgets

Anchor links in widgets worden ook afgekeurd.

Veel links in de footer

Soms kom je op websites en in de footer staan tig links. Meestal zijn dit deeplinks en dat is niet zo erg (deze worden door Google bijna niet geïndexeerd). Maar sommige websites hebben ook heel veel links naar andere websites staan. Deze worden wel afgestraft.

Forum opmerkingen

Bij veel blogs en fora kan je opmerkingen plaatsen met links er in. Meestal krijgt de link dan een no-follow mee, waardoor deze niet wordt mee genomen. Maar op oude blogs zie je regelmatig een hele lijst met commentaren dat ze het een interessante blogpost vinden en een link naar de site. Deze links worden dus door Google afgestraft.

Wanneer jouw website/webshop aan deze regels houdt, dan zal je site beter gaan ranken dan sites die deze linkbuilding strategie wel toepassen. Nog heel veel sites passen deze strategie nog steeds toe of hebben dit gedaan, maar niks aan veranderd.